Munkajog
Főoldal > Jogélet > A Hugo Sinzheimer Moot Court Competition 2019-es versenye

A Hugo Sinzheimer Moot Court Competition 2019-es versenye

Hasselt, Belgium, 2019. június 13–15.

Idén immár negyedik alkalommal került megrendezésre (2016: Amszterdam, Hollandia; 2017: Aarhus, Dánia; 2018: Cassino, Olaszország) a nemzetközi munkajogi jogesetmegoldó verseny, a Hugo Sinzheimer Moot Court Competition (HS MCC), melynek ez évben a belgiumi Hasselt University adott otthont.

A versenyen idén is négyfős magyar csapat vett részt. Magyarországról a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke a verseny intézményes partnere és magyar koordinátora. A felkészítő program megvalósulására az Igazságügyi Minisztérium (IM) által támogatott, „A Jogászképzés színvonalának emelését célzó Programok” pályázaton belül került sor. Szakmai támogatók, partnerek voltak még: OPL (Orbán és Perlaki) Ügyvédi Iroda, Magyar Munkajogi Társaság (MMT), HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Munkajog című folyóirata, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Kar, a Debreceni Egyetem (DE) Állam- és Jogtudományi Kar.

A korábbi években is a nemzetközi munkajogi közösség, a tudományos élet, valamint a gyakorlat számára egyaránt jelentős, aktuális kérdések kerültek feldolgozásra a verseny alapjául szolgáló jogesetben (például a munkavállalók külföldi munkavégzése, kiküldetés; a határokon átnyúló jogutódlás, a gig-economy munkajogi kihívásai stb.). Ehhez az érdekfeszítő vonalhoz igazodva, az idei verseny központi témája a csoportos létszámcsökkentés, ehhez kapcsolódóan a konzultációs kötelezettség, illetve a munkaidő-szervezés uniós szabályozásának összefüggései voltak.

A további tartalom megtekintéséhez előfizetési jogosultság szükséges. Kérjük . Még nem előfizetőnk? Fizessen elő!