Munkajog
Főoldal > Jogélet > Beszámoló a „30 éves a sztrájktörvény” című konferenciáról

Beszámoló a „30 éves a sztrájktörvény” című konferenciáról

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke a Magyar Munkajogi Társasággal (MMT) és a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálattal (MTVSZ) közösen szervezte meg a nagy érdeklődésre számot tartó szeptember 26-i konferenciát a sztrájk témakörében, melynek apropóját két születésnap adta. Dr. Lőrincz György 70. születésnapja tiszteletére ünnepi tanulmánykötetet vehetett át, majd ezt követően helyeződött a hangsúly a harmincadik születésnapját „ünneplő” sztrájktörvényre.

Az ünnepléshez méltó helyszínt a Magyarországi Református Egyház Zsinati díszterme szolgáltatta, ahol mintegy száz érdeklődő gyűlt össze.

Jelen beszámoló kilenc, a konferencia témájához szorosan kapcsolódó, tematikailag egymásra épített szakmai előadást – valamint egy kerekasztal-beszélgetést – ismertet röviden, melyekben észszerű arányban kaptak szerepet a dogmatikai alapok, jogalkotási és jogalkalmazói szempontok, a kollektív munkajog és a közszféra munkajoga, valamint „modern” megközelítésként a digitalizáció és a sztrájk kapcsolata.

A további tartalom megtekintéséhez előfizetési jogosultság szükséges. Kérjük . Még nem előfizetőnk? Fizessen elő!