Munkajog
Főoldal > Jogélet > Beszámoló a Győri Munkaügyi Konferenciáról

Beszámoló a Győri Munkaügyi Konferenciáról

A 2017-es év második felében jött létre Magyarországon a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat (a továbbiakban: MTVSZ, illetve Szolgálat). A Szolgálatnak két alapvető feladata van. Az egyik, hogy segítse a kollektív érdekviták szereplőit abban, hogy kölcsönösen előnyös megállapodásokat tudjanak kötni egymással, figyelembe véve és tiszteletben tartva a másik fél érdekeit. Másik célja, hogy még a viták kialakítása előtt támogassa a felek kommunikációját, tanácsokat adjon, és segítse a közös álláspont kialakítását.

2018. május 17-én, Győrben került megrendezésre az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, az MTVSZ, az Audi Hungária Független Szakszervezet és a Vasas Szakszervezeti Szövetség együttműködésében, a munkaügyi kapcsolatok témáját középpontba állító munkajogi konferencia. E konferencia egyik kifejezett célja az volt, hogy azMTVSZ-ta köztudatba helyezze, annak érdekében, hogy a munkáltatók ne idegenkedjenek a független szakértőkből álló testület igénybevételétől. A rendezvény azonban több volt, mint egyszerű népszerűsítő esemény. A program kialakításakor a szervezők arra törekedtek, hogy a régió nagy cégeit esetlegesen érdeklő, valamint a hazai munkaügyi kapcsolati kultúrát fejlesztő munkajogi témájú elő­adások hangozzanak el. Az előadók listája is ennek megfelelően lett kialakítva. A rendezvénynek a győri Hotel Konferencia díszterme adott otthont.

A konferenciát Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg, aki beszédében a munkaügyi kapcsolatok, valamint a munkáltatók és a munkavállalói érdekképviseletek közötti kapcsolati kultúra fontosságát hangsúlyozta, valamint kiemelte a győri konferenciához hasonló szakmai fórumok jelentőségét.

A további tartalom megtekintéséhez előfizetési jogosultság szükséges.
Kérjük,
Még nem előfizetőnk? Fizessen elő folyóiratunkra!