Munkajog
Főoldal > Jogélet > Beszámoló – Hugo Sinzheimer Moot Court Competition 2018

Beszámoló – Hugo Sinzheimer Moot Court Competition 2018

2018. június 14–16. között, harmadik alkalommal került megrendezésre a Hugo Sinzheimer Moot Court Competition (HS MCC). A joghallgatók számára rendezett nemzetközi versenysorozat azért is számít különlegesnek, mivel a „moot court” típusú versenyek közül világszerte ez az első és egyetlen, melyet az európai/nemzetközi munkajog témakörében rendeznek meg. A versenynek minden évben más egyetem ad otthont, idén a University of Cassino and Southern Lazio volt a házigazda (2016-ban Amszterdam, 2017-ben Aarhus). Magyarországot idén a Barkó Henrietta (KRE ÁJK), Marjai Lotti (PPKE JÁK), Szetei Dániel (ELTE ÁJK) és Kiss Gergely (DE ÁJK) alkotta csapat képviselhette a versenyen, akik a verseny hazai fordulójából kerültek a csapatba.

A HS MCC célja, hogy a joghallgatók elmélyüljenek az európai munkajog szabályozási rendszerében, egyszersmind gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a jogesetmegoldásban és beadványírásban, valamint kipróbálhassák magukat egy tárgyalásszimuláció keretében. Magyarországgal együtt az idei versenyen tizenhárom ország képviseltette magát: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Grúzia, Németország, Olaszország, Litvánia, Hollandia, Lengyelország és Portugália egyaránt három-négy fős csapatokkal vágott neki a versenynek.

Magyarországról (intézményi partnerként) a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke vesz részt a szervezésben, természetesen a többi hazai munkajogi tanszék, így különösen az ELTE ÁJK és DE ÁJK bevonásával.

A további tartalom megtekintéséhez előfizetési jogosultság szükséges.
Kérjük,
Még nem előfizetőnk? Fizessen elő folyóiratunkra!