Munkajog
Főoldal > Jogélet > XIX. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédverseny

XIX. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédverseny

2024. május 10-én a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar (KRE) Magánjogi Tudományok Intézete és Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke által került megrendezésre a XIX. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédverseny, a hazai munkajogi képzés egyik legrangosabb eseménye. A versenyen ezúttal valamennyi jogi kar csapata részt vett. A zsűri elnöke dr. Lőrincz György ügyvéd, a Magyar Munkajogi Társaság korábbi elnöke, a zsüri tagjai dr. Sivó-Darás Orsolya bíró (Fővárosi Törvényszék) és dr. Seres Tamás Jogi és Compliance vezető (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.) voltak.

A versenyt a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának (PTE) csapata nyerte meg. A pécsi csapat tagjai Balogh Márton, Csendes Dóra és Jávorszki Hunor Ben­degúz voltak. Második helyen a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának (SZTE), a harmadikon az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának (ELTE) csapata végzett.

A legjobb bíró díját a zsűri Horváth Csabának (SZTE) ítélte oda, a második helyen Balogh Márton (PTE), a harmadikon Előhegyi Dóra (Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar) végzett. A legjobb felperes díját Germus András (ELTE) nyerte el, a második Kánya Lili (Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar), harmadik Csendes Dóra (PTE) lett. A legjobb alperes Jávorszki Hunor Bendegúz (PTE) lett, a második helyen Gonda Áron (Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar), a harmadikon Szabó Panni Luca (KRE) végzett.

A versenyt a Magyar Munkajogi Társaság, a Budapesti Ügyvédi Kamara, a Bird & Bird, az Oppenheim és a Schönherr Hetényi ügyvédi irodák, a Munkajog című folyóirat és a Wolters Kluwer Kiadó támogatta.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak és a felkészítőknek!