Munkajog
Főoldal > Jogélet > XVIII. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédverseny

XVIII. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédverseny

2023. május 5-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán került megrendezésre a XVIII. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó és Perbeszédverseny, a hazai munkajogi képzés egyik legrangosabb eseménye. A versenyen ezúttal hat egyetem – a Debreceni Egyetem (DE), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE), a Miskolci Egyetem (ME), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), valamint a Széchenyi István Egyetem (SZE) – csapata mérkőzött meg.

A zsűri – Szolnokiné dr. Csernay Krisztina (elnök, a Kúria bírája), dr. Szalai Beatrix (bíró, Fővárosi Törvényszék) és dr. Zsédely Márta (ügyvéd) – az első helyet az ELTE, a másodikat a KRE, míg a harmadikat a DE csapatának ítélte oda. A legjobb felperes díját a zsűri Savannah Rose Dawudnak (KRE) ítélte oda, a második helyezést Benyovszki Lili (ELTE), a harmadikat Lőrincz Gergely (DE) érte el. A legjobb alperes díját Merényi Panna (ELTE) nyerte el, második Hontvári Tamás (SZE), harmadik Véber Petra (DE) lett. A legjobb bíró Nábrádi Dániel (ELTE) lett, a második helyen Gyetvai Marcell (KRE), a harmadikon Molnár Dániel (DE) végzett.

A versenyt a Wolters Kluwer Hungary Kiadó, az ORAC Kiadó és a Szabó, Kelemen és Társai Andersen Ügyvédi Iroda támogatta.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak és a felkészítőknek!