Munkajog
Főoldal > Jogélet > A Hugo Sinzheimer Moot Court Competition nemzetközi munkajogi jogesetmegoldó és perbeszéd verseny 2022-es fordulójának beszámolója

A Hugo Sinzheimer Moot Court Competition nemzetközi munkajogi jogesetmegoldó és perbeszéd verseny 2022-es fordulójának beszámolója

Az idei, 2022. június 19. és 21. között zajló Hugo Sinzheimer Moot Court Competition (HSMCC) házigazdája a portugál főváros jogi egyeteme, az Universidade de Lisboa volt. A versenynek minden évben más egyetem ad otthont [2020, 2021: Grúzia, Tbiliszi (online), 2019: Hasselt, 2018: Cassino, 2017: Aarhus, 2016: Amszterdam]. A HSMCC ma is az egyetlen európai munkajogi témakörben megrendezett nemzetközi perbeszédmondó verseny. Magyarországon a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke vesz részt intézményi partnerként a szervezésben, a többi hazai munkajogi tanszék közreműködésével.

Ebben az évben hazánkat Bischof Lili (ELTE ÁJK), Gyuris Fanni Fruzsina (KRE ÁJK), Szabó Dária Zsófia (KRE ÁJK) és Németh Tamás (DE ÁJK) képviselték a versenyen, akik a verseny országos válogató fordulóját követően kerültek a csapatba, amelyről a szervezőbizottság döntött.

A magyar csapat felkészítői: prof. dr. Kun Attila (KRE ÁJK) a szervezőbizottság elnöke, dr. Hungler Sára (ELTE ÁJK) és dr. Sipka Péter (DE ÁJK). A felkészülés, kiutazás az Igazságügyi Minisztérium „A jogászképzés színvonalának emelését célzó programok” keretében valósult meg. A magyar csapat szakmai partnerei: a társkarok munkajogi tanszékei (különösen: ELTE ÁJK, DE ÁJK), a Magyar Munkajogi Társaság (MMT), a Munkajog című jogi szaklap (ORAC Kiadó), az OPL (Orbán és Perlaki) Ügyvédi Iroda.

A további tartalom megtekintéséhez előfizetési jogosultság szükséges. Kérjük . Még nem előfizetőnk? Fizessen elő!