Munkajog
Főoldal > Jogélet > Dr. Gellérné dr. Lukács Éva a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért képviseletében az Egészségügyi Munkacsoportban

Dr. Gellérné dr. Lukács Éva a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért képviseletében az Egészségügyi Munkacsoportban

Az Európai Bizottság 2023. november 23–24-én indította el a Tehetségpotenciált Kiaknázó Platform (HTP) munkacsoportjainak munkáját. A HTP egy olyan újonnan létrehozott platform, amelynek célja, hogy támogassa a régiókat a demográfiai változások következményeinek kezelésében és a felsőfokú végzettségű népesség csökkenésével kapcsolatos kihívások enyhítésében az Európai Unióban, különösen a jelenleg tehetségfejlesztési csapdával küzdő negyvenhat régióban. A HTP négy munkacsoportot (digitális, egészségügyi, területfejlesztés, valamint kutatás és innováció) integrál, amelyek fórumként szolgálnak a stratégiai eszmecseréhez arról, hogy érintett ágazatok miképpen befolyásolhatják egy-egy régió versenyképességét és vonzerejét a fiatal és magasan képzett munkaerő számára.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) képviseletében dr. Gellérné dr. Lukács Évát – folyóiratunk szerkesztőbizottságának tagját – több mint háromszáz tagságra jelentkező szervezet tagjai közül választották ki. Dr. Gellérné dr. Lukács Éva 2023–2026 között vesz részt az Egészségügyi Munkacsoport (HWG) tevékenységében.

A HWG-nek húsz tagja van egész Európából, köztük politikai döntéshozók, hatóságok, kutatási és tudományos intézetek, agytrösztök, vállalkozások, ipari szövetségek és civil társadalmi szervezetek. A HWG célja, hogy összehozza az érintett szereplőket, és fokozza a párbeszédet, a tapasztalatcserét és a tudásépítést közöttük, továbbá, hogy meghatározza az egészségügyi ágazatban felmerülő kihívások enyhítését szolgáló lehetőségeket és megközelítéseket. A KINCS a demog­ráfia és a családpolitika területén szerzett szakértelmével járul hozzá ehhez a munkához.

További információ elérhető a https://ec.europa.eu/regional_policy/policy/communities-and-networks/harnessing-talent-platform/working-groups_en oldalon.