Munkajog
Főoldal > Jogélet > Létezik uniós kollektív munkajog? – Könyvismertetés – Beryl ter Haar – Attila Kun (editors): EU Collective Labour Law. Edward Elgar Publishing, Cheltenham, 2021.

Létezik uniós kollektív munkajog? – Könyvismertetés – Beryl ter Haar – Attila Kun (editors): EU Collective Labour Law. Edward Elgar Publishing, Cheltenham, 2021.

Számtalan szakkönyv és tankönyv jelent meg az elmúlt évtizedekben, amely az Európai Unió munkajogának egészével foglalkozott. Ugyanez az állítás viszont egyáltalán nem áll meg az Európai Unió (EU) kollektív munkajogával kapcsolatban, hiszen a jelen könyvismertetés tárgyát képező, angol nyelven, 2021-ben megjelent kötet úttörő ebben a műfajban. Eddig ez az első angol szakkönyv ugyanis, amely kifejezetten és kizárólag az uniós munkajog és szakpolitika kollektív dimenziójáról szól. Már önmagában ezért is ajánlom az olvasónak a kiváló szerkesztőpáros és sok ismert munkajogász szakember által jegyzett kötetet.

A kötet szerkesztői Beryl ter Haar, a Varsói Egyetem, és Kun Attila, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkajogász professzora. A két kiváló munkajogász szakember évtizedes együttműködésére tett koronát ezzel a kiváló, valóban izgalmas tematikájú, szerkesztésű és stílusú kötettel. A kötet szerzőgárdája ugyancsak elismerésre méltó, hiszen közöttük ugyanúgy megtaláljuk a nemzetközi hírnévvel és már tapasztalattal rendelkező szakembereket, mint a feltörekvő, fiatal generáció tehetséges szakíróit. A kötet hírnevét és ismertségét persze erősítik a (teljesség igénye nélkül) az olyan közreműködő szakemberek, mint Edoardo Ales, Tonia Nowitz, Hajdú József vagy Teun Jaspers. Előre elnézést kérve itt persze mindazoktól, akiket nem említek név szerint. Érdemes azonban kezdésnek végig­olvasni a tekintélyes szerzői gárda teljes névsorát, sok ismerőssel Kelet- és Nyugat-Európából, számos országból.

A további tartalom megtekintéséhez előfizetési jogosultság szükséges. Kérjük . Még nem előfizetőnk? Fizessen elő!