Munkajog
Főoldal > Jogélet > Konferencia „20 év EU-tagság – Munkajog és szociális jog Közép- és Kelet-Európában” témában

Konferencia „20 év EU-tagság – Munkajog és szociális jog Közép- és Kelet-Európában” témában

2024. június 6–7. között kerül megrendezésre a prágai Károly Egyetemen a „20 év EU-tagság – Munkajog és szociális jog Közép- és Kelet-Európában” című nagyszabású nemzetközi konferencia, a közép- és kelet-európai(KKE) államok, köztük Csehország, Magyarország, Szlovénia és Lengyelország 2004-es európai uniós csatlakozásának húszéves évfordulójáról való megemlékezés apropóján.

A konferencia szervezői, tudományos bizottsága: KristinaKoldinskáés JakubTomšej(Károly Egyetem, Prága); GregaStrban(Ljubljanai Egyetem); Marcin Wujczyk(Jagelló Egyetem, Krakkó); Kun Attila (Károli Gáspár Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék – a konferencia magyar partnere).

A konferencia célja, hogy összehozza a jogtudósokat, gyakorlati szakembereket, politikai döntéshozókat és kutatókat a világ minden tájáról abból a célból, hogy a közép- és kelet-európaitérségben az elmúlt két évtizedben a szociális jog és a munkajog terén bekövetkezett fejleményekről, kihívásokról és eredményekről tanácskozzanak, vitázzanak. A konferencia az interdiszciplináris eszmecsere platformja kíván lenni, elősegítve az új perspektívák és innovatív megoldások kialakulását a területen.

A konferenciára (és annak utókiadványába) változatos munkajogi és szociális jogi témákban lehet absztrakttal pályázni 2023. december 15-ig.

A konferencia honlapja: https://law.prf.cuni.cz/eumembershipanniversary/call-for-papers/.